Skip to content

Lancering

Het Nederlandse boek is bij Bronbeek in September 2018 gelanceerd. Willem Punt heeft zijn eerste exemplaar persoonlijk overhandigd gekregen van Jeanine Hennis-Plasschaert (voormalige minister van defensie en VN vertegenwoordiger) en Rob Bauer (Commandant der Strijdkracht).

Bronnen van der Foto’s: Bronbeek,
Wim van der Korput en Traces of War

Hieronder volgt een samenvatting van de uitnodigingsbrief voor het symposium die aan alle leden van de SHJSZ is toegezonden en in de bijlage is de affiche van het evenement opgenomen

Betreft: aankondiging symposium boek Willem Punt “Survivor, Junyo Maru, Pakan Baroe” op donderdagmiddag 4 april 2019 Sumatrazaal Kumpulan Bronbeek van 14.00 tot 17:00 uur

image 13

Geachte heer/mevrouw,
Tijdens onze laatste jaarlijkse herdenking in september 2018 van de slachtoffers van de Hellships,
werd aan Willem Punt het eerste exemplaar van het boek “Survivor, Junyo Maru & Pakan Baroe” overhandigd door de toenmalig minister van Defensie Janine Hennis-Plasschaert.

Het boek beschrijft het levensverhaal van Willem Punt. Hij kon zich van het schip de Junyo Maru redden, maar werd door Japanners uit zee opgepikt en vervolgens tewerkgesteld aan de Pakan Baroe-spoorlijn op Sumatra. Maar ook die periode overleefde hij. Zijn klein-schoondochter Nicola Meinders heeft zijn ervaringen opgetekend, aangevuld en in een historische context geplaatst. Ze heeft vijf jaar, in haar vrije tijd, aan het boek gewerkt.

Vanaf 4 april 2019 zal het boek ook landelijk in de boekhandels verkrijgbaar zijn.
Om dat feit kracht bij te zetten organiseert de SHSJZ samen met drie boekhandels uit Arnhem, Oosterbeek en Velp op die middag van 4 april een bijzonder symposium rond dit boek in de Sumatrazaal van de Kumpulan (Bronbeek).

Vier nabestaanden zullen daar het woord voeren:
Adriaan van Dis, jhr. Aarnout Loudon, Nicola Meinders en Heiko Roelfsema.

Na afloop zal het boek te koop zijn. Uw entreebewijs geeft alleen die dag een korting van €5,- op de boekprijs.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn en een plaats te reserveren.

Voor verdere informatie, zie de bijlage bij deze brief.

Wilt u reserveren (entreeprijs €7,50) dan kan dat op deze website:
https://www.eenpassievoorboeken.nl/

Met hartelijke groet,drs.
Heiko Roelfsema (voorzitter)